Ingrediënten:
- 200 gr suiker
- 125 gr boter
- 1 ei
- 250 gr bloem
- 1/2 theelepel kaneel
Benodigdheden:
Bereiding:
- los de suiker in 1.5 dl verwarmd water op en laat de boter in het suikerwater smelten;
- zeef de bloem en roer er het losgeklopte ei, de kaneel en - in gedeelten - het suikermengsel bij zodat een glad deeg ontstaat;
- laat het deeg afgedekt een nacht rusten.
Na het nachtje wachten ...
- verhit een rond, plat wafelijzer flink en vet het in;
- leg een bolletje deeg ter grootte van een stuiter in het midden van het ijzer, knijp het ijzer dicht en bak aan beide kanten in 1 tot 2 minuten op halfhoog vuur gaar;
- leg het net gebakken kniepertje weg om af te koelen of - om rolletjes te maken - wikkel het nog zachte kniepertje rond bv. de steel van een houten pollepel en laat het afkoelen.