Ingrediënten:
- 1 pond zelfrijzend bakmeel
- 1/2 liter melk
- 3 eieren
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 100 tot 200 gr (gewelde) rozijnen
- beetje boter
Benodigdheden:
- een 'pofferttrom' (=waterbad-bakvorm)
- een pan waarin de pofferttrom past
Bereiding:
- maak van het bakmeel, de kristalsuiker, de vanillesuiker, de bakpoeder en de melk een beslag
- voeg de eieren één voor één toe
- roer de gewelde rozijnen door het beslag
- doe water in de pan en breng het aan de kook
- vet de pofferttrom goed in met een beetje boter
- doe het beslag in de poffertrom
- laat - wanneer het water in de pan kookt - de pofferttrom in de pan zakken
- 75 minuten tot 90 minuten laten koken
Door een breinaald in de poffert te steken kunt u op gaarheid controleren.
Serveer de poffert warm: snij het in plakken en doe er boter en bruine basterdsuiker op.
Maar eenmaal koud smaakt de poffert ook prima!