Ingrediënten:
- 3 pond roggemeel (grof gemalen, met vezel)
- 1 pond gerstemeel (grof gemalen, met vezel)
- 2 pond gele basterdsuiker
- 4 ons roomboter
- 1/2 liter water
- 6 tot 8 eieren
- 2 droge metworsten
- 1/2 pond ontbijt- of zuurkoolspek
Benodigdheden:
Bereiding:
- los de gele basterdsuiker en de roomboter op in een ½ liter warm water
- laat dit mengsel koud worden en klop de eieren erdoor
- voeg het rogge- en gerstemeel toe en mix weer goed
- laat het mengsel een nacht koud staan (het beslag wordt hierdoor erg stevig)
Na het nachtje wachten ...
- maak evt. voor het bakken het beslag wat dunner met een beetje water
- snijdt de metworst en de spek in dunne plakjes
- laat het wafelijzer opwarmen (gebruik ongeveer half vermogen)
- leg een plakje metworst en een plakje spek op het lijzer
- leg met een dessertlepel een hoeveelheid beslag op het ijzer
- ijzer dichtknijpen (en de spekkendikken niet te bruin bakken)
Opmerking: het pond suiker kan ook vervangen worden door een pond stroop.