Cunera, de Maangelijkende (1998)

Maar Janneke Vos is ...
... veel en veel erotischer !
Gain Gedaunten!

Geen Fanclub Voor Cunera!

"Zo'n laif wichie ..."

Bijna dagelijks verschijnt je maanronde gezichtje rond etenstijd op de buis om de Stadjers en Plattelanders het wel en wee uit de provincie mee te delen. Af en toe duikt je lieflijke maantje ook op in een op locatie gemaakte reportage, welwillend knikkend boven een uitgestoken microfoon om een gedupeerde agrariër van het Hoge Land of een op achterbaks gekonkel betrapte gemeentebobo enige woorden te ontlokken.

Je bent bekend bij alle Groningers en - zonder dat ik daar statistisch onderzoek naar verricht heb - geliefd bij het merendeel daarvan ("Man, dat liekt mie nou zo'n laif wichie").

De tol van de roem :-<

En wat mag de schare volgers nu vernemen uit De Media? Cunera van Selm is populair tegen wil en dank! Ze is - zie hier de grillen van het levenslot - 'ongewild' in deze meer dan publieke functie verzeild geraakt. Ze doet gewoon haar werk, ze probeert dat zo goed mogelijk te doen en daarmee moet de kous af zijn. Verder geen gedoe eromheen. Aan haar ranke lijfje geen polonaise!

Cunera een Bekende Nederlander? Getverdemme. Dat associeer je toch meteen met stuitend domme TV-spelletjes en schmierende schnabbelaars in feesttenten en sportkantines? Een Cunera van Selm-fanclub? Alsjeblieft, zeg, het idee alleen al. Je richt toch ook geen fanclub op voor je postbode? En TV-babe genoemd worden? Een kwajongensstreek van een of andere Gooise Matrasbevlekker!

(.... snif, snif .... dat dit nog bestaat. Is het niet geweldig? .... (dit is geen sarcasme, lezer))

De Paradox

Zie hier nu De Paradox, o Maangelijkende Brengster van Regionale Tijdingen. Door elke vorm van roem verre van je te werpen maak je je in de ogen van de 'doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg'-Groninger nog dubbel zo populair. En in mijn ogen zelfs driedubbel. Je maakt wat mee.

Overigens: ik hoop dat deze no-nonsense houding geen gimmick is: dat ik een half jaar na dato niet tot de ontdekking hoef te komen dat je - gehuld in een laaguitgesneden bloeoeoeoese, met een verantwoord kapsel en bijgevijlde hoektandjes - je prostitueert voor een of andere commerciële klotenzender ("O Leegte Aller Leegten").
Mijn adoratie - op kilometers afstand, hoor, dus maak je geen zorgen - zal dan een geduchte knauw krijgen. Ik heb ook m'n principes - en ik zal ze nooit voor geld verkwanselen.

Cunera for ever (TV Noord (en, vooruit: een beetje Studio Sport))!

Gain Gedaunten!

Geen Fanclub Voor Cunera!

Reacties? Steunbetuigingen? Mail ze aan: moi